Převlékání

Žádné komentáře u textu s názvem Převlékání

Červen přeběhl polovinu a já jsem za roky už moc dobře věděl, že se to stane. Jsou totiž přesní.

Šaty na cestu

Je vysoko v odpoledni, vedro. Jedu tam, kde potoky umírají o tomto čase, k Dolcům. Snad do nich později něco přiletělo, vyhlížení v dubnu bylo marné. I tady cestu vysekali s větvemi v úbočí přesně tam, kde slavíci s oblibou staví. Je to tu samá liška, svahy provrtány, odér sytí trnkoví.

První pokus vyšel sítí moc hezky, až se koljedoucí rozzářili. Tak jsem to uchopil i s malou přednáškou. Slavík byl starší, a krom značky mu nic nechybělo. Je na tuto dobu nezvykle ostrý, hned hájí okrsek dál. Druhý nejde – a ani nešel. Políčeno bylo do večera. Bývá to tak, člověk tady není kdovíjakým vítězem. Ptáci nejsou hloupí.

Třetí objevený se daří, už je pod kloboučkem. A je to tady! Chybí mu prostřední letky, pelichá se.

M,2K (10.-9.RL chybí).

Kilometrové hrachoviště kvete po bílé mezi úponky, slunce pobaveně dopíjí bezbrannou vodoteč. Fotím, kroužkuji, raduji se. A před odjezdem se ještě chytila slavice! V procesu rovněž, pořízena odchytem zajímavým.

F,+2K (10.-9.RL v toulci). Velmi zajímavé křídlo s defektní stavbou ve vztahu k loketním letkám.

Je na ptačí dámy šance poslední. Jak se poschovávají do nejhustších koutů, bude po chytání. Ztichnou a nikdo je neobjeví.

Tak půjde vše až k noci poslední, předodletové. Zhruba za čtyřicet dnů. Pak, až se rozední, začne být okolo pozměněné slunce, a až se rozední povícekrát, bude zámořské. Nad Dolci v roklině dál bude vycházet slábnoucí naše, Nedbalka konečně namočí dno, hrách zmydlí kombajn a já přijdu zas až na jaře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php