Do háje!

Žádné komentáře u textu s názvem Do háje!

Tak, na tabuli nám někdo vyryl kosočtverec. Primitiv, ani si touhu pořádně nerozvrhl. Co se dá dělat, vydržel potisk dlouho. Můžeme areál oplotit, důvod najdeme, ale proč trestat lidi, pro které investici rádi podstupujeme.

Večer ale byl pěkný, i když jsem vyjel na truc předpovídatelům, na což jsem nakonec taky doplatil. Ptáci kolem nebyli ale bylo třeba dokončit pátou část specifického chytání v čase západu slunce, aby se pokus mohl vyhodnotit. Chvilku před tmou na slavičí zpěv přiletěla pěnice vlašská a když se chytla, bylo vidět, že rakytník jí chutná. Dostala kroužek na noc.

Hrálo se do tahu už nevím kolikátou noc a nepovedlo se. Déšť mnohé zkomplikoval, vyletěl jsem ven v tričku ochránit zdroje. K ránu se časilo, ale tak nějak marně. Datum je vysoko, tah jasně slábne. Pokusy se letos podařilo zjistit, jak svižná je výměna slavíků, táhnoucích parkem. Představu jsem mírně tušil, teď ji mám v číslech.

Kohout na kraji města už sýpavě končil, vypadalo to prvně na nulu. Nakonec jich bylo co prstů na ruce, z toho jeden tmavý. Uvidí se, zda komplikaci přinesla pro tah nevyzpytatelná noc, nebo už ptáci z většiny proletěli.

Nebylo ale po ránu ni ptáků jiných – co bylo spolehlivě – chladno. Na svodnici se ovšem chytla mladá cvrčilka, což často nebývá – a hned s kroužkem. Komusi po Česku udělá Slavičí háj na vysvědčení radost.

Co bude dál, se uvidí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php