Díl druhý: Mlhou to není!

Žádné komentáře u textu s názvem Díl druhý: Mlhou to není!

Dobré dopoledne. Tak, mlhou to nebude.

Protože se naskytly skvělé srovnávací podmínky pro noční odchyt ve Slavičím háji, večer jsem po práci vyrazil. Ohlášené vysoké teploty (i v noci) totiž mlhu nenavodí a pokus by mohl mít druhý díl. Bylo by skvělé vědět o tahu víc, protože jinak otázka zůstane rozpracovaná.

V místě je opět hezky. Nevím, kde se bere pár kapek deštíku, vzestupu ale nevěřím. Bude to obráceně. A bylo. Noční kontroly za navráceného léta někam před svátek Anny nepřinesly nic. Mělo to být nejspíš varováním. Obloha napůl podmračená, slušivé bezvětří. Sítě ani nezvlhly. Vábím od jedné a už jde k rozednění. To už jsem samozřejmě na nohou a dalekohledem k linii rozhrnuji šero. Nic, nic tam není. Rýsuje se vývoj číslo – dvě, i ten jsem včera promýšlel. Slavičí tah je za vrcholem, bude slábnout. Už vlastně slábl posledně. A výsledek? Tři slavíci obecní, usmlouvaní z oblohy, letěli s kroužky už zase po svém.

Mladá slavičí samička po okroužkování buce moci pokračovat v cestě k zimovišti.

A chytil se modrák, abych nehrál naprázdno, ale jaký? Vždyť to je ten zpřed čtyřech dní! Zajímavý moment…

Přesně pro tyto výpovědi mám kroužkování rád. Co tu mladý modráček čtyři dny pohledává? Jistě se tady nenarodil.

Pak pár ptáků, aby kleště nezarezly a mohlo se balit. Už mám v hlavě titulek: Velké slavičí noci. Budou výskytem po šafránu – i proto jedinečné. Na ty ale zase ovšem až příští rok. Teď bude u sítí prostor na vzpomínky a na radost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php