Když radost nedrží

4 komentáře u textu s názvem Když radost nedrží
Nedělní čas má být počasím složitější, ale přeci bych se chtěl alespoň v podvečer z dílny vytratit, odložit úkoly a uchopit zábavu.
Děkuji za rekord v zobrazení stránek.
Nemám ovšem dobrou zprávu, včera už na ni nezbylo místo.
Tak na tohle hnízdiště už nemusím! A slavíci mohou taky zapomenout.
Je dobře, že si tu krajinu přizpůsobujeme, aby projela široká technika. Je skvělým nápadem, že likvidujeme křoviny v krajině. Že všechno čistíme, aby se na to „dalo konečně koukat“. Že jsme nepochopili zhola nic.
Pro mne to jsou sice zajímavě nastavené pokusy, kdy možno bádat, kam se ptáci z vydrancovaných domovů uklidí, ale jinak to halí smutek. Možná, že do sakur na náměstí, ty jsem tam včera ještě zahlédl.
Kdybych si byl vybral tehdy objekt zájmu jiný, mohl jsem být dnes o něco klidnější. Vybral jsem přírodu, a abych se pořád jen vztekal. Kolik už přes zimu podobných míst zmizelo.
Kdybych si byl před pětatřiceti lety zvolil za specializaci třeba vlaštovky, mohl jsem namísto motyčky nosit dnes štafle a hlídat, aby měly k noclehu rákosí a ve vzduchu mouchy. Já jsem připoutal slavíky a právo na přežití po těch pár měsíců doma jim zajistit nedokážu. Kolik bych těch Slavičích hájů musel s přáteli postavit, bratranec tolik zas pozemků nemá! Že by se pak děti všech podobných chodily na život podívat k nám.
Ono mne to nějak přejde, jak přešly zničené jiné. Ale sem k psímu hřbitovu v okraji lesa mne přivedli lidé, kteří pár dní po sobě nedávno zemřeli. Tak tu ty keře třeba bez nich už nechtěly být. Kdo ví, jak to vůbec chodí. Ani jim to už neřeknu.

4 odpovědi na “Když radost nedrží”

  1. Pavle, jak píšeš, bratranec už další pozemky, které by věnoval na Slavičí háj nemá……ale naštěstí – čtenářů Tvého blogu je už hodně, a ti mají třeba také nějaké pozemky, nebo své "bratrance s pozemky"…a věřím, že by rádi šli ve vašich "pavlokverkovských" – protože jste s bratrancem stejného jména a příjmení – stopách !!

  2. A ač jsem jen "částečně nahlodaný, a trošku pochybující ateista", má tenhle Tvůj příspěvek vlastně náhodou skvělé načasování: Velikonoční čas…. : A nezapomeň, že tedy (snad?) Kristus po třech dnech vstal z mrtvých….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php