Tam, co před rokem

Žádné komentáře u textu s názvem Tam, co před rokem
Přesně. Kněžmostský kovaný betlém je ode dneška nainstalován znovu v Betlémské kapli a čeká na vernisáž.
Jsme samozřejmě rádi, že se těší pozornosti, jen instalace byla nyní docela náročná. Autor výstavy držel vizi, že by výjev mohl být v písku. Zajímavé pojetí a s výsledkem je spokojenost. Uvidíme, co lidi.
Na vernisáž nejedeme, ale pokud bych mohl doporučit, načasujte si návštěvu tak, abyste zažili přednášku Jirky Waldhausera. Budete mít konec roku, jaký nezapomenete. Znám ho dobře, Kelty objevil i u nás na zahradě, téma ovládá. Hlavně je propagátor ještě zapálenější, než jsem pro slavíky já. Je potřeba ho zažít. V momentě nebudete vědět, jestli jste součástí pohanských rituálů, nebo ještě stojíte v kapli.
V plánu má znovu odvysílat reportáž Dvojka ČRo, nebude to hned zkraje. Musíte si to ohlídat, loni se i o našem díle vyjadřovali pochvalně. A letos je nachystáno ještě líp. Keltské slunce bude zavěšeno nedaleko, vše označeno, takže se nespletete.
Snad to tam nikdo nerozkrade.
Jak jsem to ve chvilce pauzy (instaloval Tom) prošel, půjde znovu vůkol o naprosté neskutečno.
Tyto výstavy nejen že jsou nejlepší v Praze, září prý široko daleko. To neřekli pořadatelé ani rozhlas, dokonce ani já ne. To říkají jiní, rozhled opravdu mající.
Prostředí sklepa Betlémské kaple je pro záměr velmi příhodné. My ale příští rok už musíme jinam.
Dvě fotky z instalace
(Kdo čeká výraznější zmínku o slavících, tady je v popředí obrázku ptáčník s klecí a bohužel s uvězněným králem pěvců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php