Co ještě stihneme

Žádné komentáře u textu s názvem Co ještě stihneme
Posledně byl správce webu rád za upoutávku na stránku, činím tak podruhé, je tam můj příspěvek. Tak si tam odskočte, kdo chcete.
http://avifauna.cz/bezcem-dlouhych-trati
Pak se tu objeví zhodnocení roku. Nějaký souhrn, slibuju už od léta, že spočítám letošní slavíky. Tak to předložím.
Pak by chtělo něco veselého, podívám se po kabinetu.
Pak bude Silvestr a na půlnoc tu nebudu. Budu v houští. Reportáž se objeví prvního ledna a bude se jmenovat S živáčky na útěku. Pořídím ji pobytem na boleslavském předměstí, kde zakotvím přibližně dvě hodiny před půlnocí, přivítám nový rok a budu dokumentovat vliv oslav na zbytek divoké přírody, který se z volné krajiny pro nemožnost bytí přesunul do zelených (v létě) obrazců mimoúrovňového křížení silnic kolem trafostanice, obchoďáků, kruháče, viaduktu a starých sklepů v torzu zalužanských zahrad. V ráji poflaků všeho druhu, v prostředí vhodném pro slavíky, v křovinách obklíčených svodidly.
Tak to je výhled do poslední hrstky hodin starého roku a k jeho přelomu.
Ještě na to dojde, ale kdo sem chodíte a měl byste posledního v posledních minutách či prvního v minutách prvních volno v hlavě, vzpomeňte na mne kdesi v rachotu střel a připálené obloze. Budu fotit a zapisovat. Přemýšlet a žasnout. Bát se i pochvalovat ten nápad. Mám-li o běsu mluvit, musím jej zažít! Nedovedu totiž v tuto chvíli vůbec odhadnout, co zvířata a ptáci příměstského stanoviště vyvedou, co dělali před rokem. Zda poruší nabytou ostražitost a dojdou si pod svodidly k újmě.
Mám pocit, že se mluví pouze o zvířatech domácích, divoká zmíní snad pouze pracovníci útulků, jinak je ticho. Už roky se vychystávám, letos se to stane.
Dám fotky míst, kde to není pro normálního člověka úplně jednoduché, ale jak vidíte, i tam je živo.
A ještě jednu věc letos stihneme, popřeji vám..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php