Nevyzkoušíš – nevíš

Žádné komentáře u textu s názvem Nevyzkoušíš – nevíš

Letošek se zrychleným ptačím uvažováním zavdává podněty k netradičním pokusům a tak jsem včera vstoupil do první noci při sítích. Odhad vyšel. Mladí se budou dostávat nad krajinu dřív než obvykle a soudím, že se předstih promítne do celkového odlétání.

Aby nebyl pěkným výsledkům konec, na přesunu kamsi, nejspíše za pelicháním, jsem zachytil slavíka adultního. Říkat o něm, že prošel hnízděním, by bylo odvážné. Přesně exemplář, jací mne v posledním čase zajímají, neboť i tam děsí místo bílé. Zajímavé je u těchto nezúčastněných sledovat též míru připravenosti na proces výměny peří.

Noc byla krásná, až mrzí, že člověk mezi vyzváněním do kontrol usne. Slavičí park se v létě poměrně brzy obestře mlhou, což není ideální pro nic. To dnes ještě nebylo, je přeci jen brzy. Po nainstalování síťových sestav zbyla delší vteřina k tomu, abych se prvně zašel podívat na večerní poletování hmyzu nad květnatou loukou. Ohromný zážitek, o který člověk normálně přichází. Asi by chtělo se do prostředí odstěhovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php