Čtvrté ZH v pořadí

Žádné komentáře u textu s názvem Čtvrté ZH v pořadí

SEMPACH *61324 14.4.1959 ,+1K Rothrist, (Švýcarsko) / 8.5.1960 Kolín 617 km – kontrolován.

Máme před sebou první zástih zahraničního kroužkovance. V tu dobu ještě nikdo nemohl vědět, že alpská zem ohledně obecných slavíků neřekla poslední slovo.

Co je milé, tento výsledek již nenese pachuť násilí, promlouvá z něho výzkum.

Opět se jedná o staršího jedince, v minulém století tomu tak bylo. Na slavíky se chodilo často i v společenském tónu a kroužky dostávali především zpívající samci z pod pastiček. Ovšem, tehdy ještě bez generačního rozlišení, ta „věda“ přišla později. Dnes o ní říkám, že je v determinaci klíčová. Kdo se nehodlá zabývat věkem, ať slavíky nechytá.

::: Přestože bychom mohli pokračovat v postupu od dávných časů k současnosti, dovolím si na příště vsuvku. A nebude ledajaká!

Na obou koncích hlášení je sice „tuzemsko“, ale hmotností předčí mnohé. Jde vlastně o hlášení dvě. To první je starší a dostalo se svou tajemností až na stránky „Atlasu migrace“, druhé jsem pořídil osobně, je báječně shodné a novodobé. K dotahování myšlenek či provádění změn/oprav je zapotřebí držet v ruce právě alespoň výsledky dva. Kuriózní je na věci skutečnost, že oba míří do stejného místa úvalu řeky Moravy. Do stanice, kterou lze v reportáži olomouckého rozhlasu (2016) navštívit.

Štěstí badatelské nám je, jak vidno/slyšno, vesele nakloněno. Děkuji za něj.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php